Inmeten en montage

Hieronder vindt u een beschrijving hoe u de juiste maten eenvoudig kunt opnemen. Wanneer u deze aanwijzingen opvolgt kunt u na ontvangst van uw bestelling de gordijnen direct en simpel plaatsen.

 Belangrijk bij opnemen van de hoogtemaat:
Voor de hoogte is het belangrijk dat u de ophangstrip meeneemt bij het opnemen van de hoogtemaat. Voor kunststof gordijnen (geldt ook voor de kralen) is deze cassette vier centimeter hoog. Aluminiumgordijnen worden gemonteerd in een ophangstrip van vijf centimeter hoog.
Let op: de door u opgegeven hoogtemaat is altijd inclusief de hoogte van de ophangstrip. U dient daar dus rekening mee te houden.

 Montage IN DE DAG of plafondmontage
Kiest u ervoor om het gordijn in de dag op te hangen neemt u dan de binnenmaten van het kozijn in de breedte. Voor de hoogte, de onderzijde van het kozijn tot circa één centimeter boven het vloeroppervlak. Denk hierbij aan de drempel en/of sponning. Indien het niet mogelijk is om het gordijn in of op het kozijn te monteren dan kunt u er ook voor kiezen om het gordijn aan het plafond op te hangen.  Om het gordijn in de dag of aan het plafond te kunnen bevestigen heeft u speciale plafondbevestigingen nodig, dit kan niet met het gratis meegeleverde bevestigingsmateriaal. De plafondbevestigingen kunt u bestellen via onze webshop.

 Montage OP DE DAG
Kiest u ervoor om het gordijn op de dag te monteren  dan kunt u de buitenmaten van het kozijn nemen tot ongeveer één centimeter boven het vloeroppervlak. Denk hierbij aan de drempel en/of sponning. Om het gordijn op de dag te kunnen bevestigen kunt u gebruik maken van het gratis meegeleverde bevestigingsmateriaal. Een uitsparing aan de achterzijde van de aluminiumcassette zorgt ervoor dat deze eenvoudig kan worden geplaatst. Standaard worden schroefhaken meegeleverd. Deze draait u in het kozijn waarna u de cassette eenvoudig over deze haken ‘klikt’. Het gordijn hangt stevig op zijn plek en is tevens simpel te verwijderen.